Je chino broek strijken doe je zo!

Een van de nadelen van het dragen van een chino broek is dat je een chino broek moet strijken om deze er een beetje goed uit te laten zien. Jeans willen nog wel eens zonder te strijken draagbaar zijn, chino broeken helaas niet. Gekreukte chino broeken zijn uiteraard not done, maar niemand wil een chino broek strijken, en als je dat moet doen, dan zo efficient mogelijk. Daarom, onder het motto: ‘Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker, een handig stappenplan voor het strijken van je chino broek.

  • Voorbereiding van het strijken.

De voorbereiding van het strijken beslaat eigenlijk uit het checken van je benodigdheden. Heb je alles in huis om goed je chino broek te kunnen strijken?

Wat het strijken van je chino broek veel gemakkelijker maakt is een stroomstrijkijzer. Je wil niet dat je 300 keer dezelfde plek van je chino broek moet strijken om die ene lastige kreuk uit bijvoorbeeld de pijpen weg te krijgen. Dat kan veel makkelijker met een stoomstrijkijzer. Dus als je nog geen stoomstrijkijzer hebt, het is echt een aanrader voor het strijken van je chino broek.  Verder is het ook goed om te letten op je strijkplank. Voor het strijken van je chino broek is het ook handig een strijkplank te gebruiken met voldoende schuim in de strijkplank, waar onder andere de broeksknopen in gedrukt kunnen worden. Zo strijk je jouw chino broek nog iets beter, en gemakkelijker.

  • Beginnen met het strijken van je chino broek

Strijkplank uitgeklapt en op de juiste hoogte ingesteld? De strijkbout is al aangesloten? Goed! Maar wacht even voor je begint met strijken, check eerst goed het waslabel van je chino broek. Sommige chino broeken kunnen namelijk niet tegen te hete strijkbouten, waardoor je jouw chino broek erg kan verpesten. In het waslabel van je chino broek staat namelijk op welke temperatuur je chino broek gestreken kan worden. Bij het icoontje met de strijkbout staan namelijk stippen. Eén stip, twee stippen of drie stippen, wat overeenkomt met de hittestippen van je strijkbout. Stel daarom je strijkbout in op de stand die op het waslabel staat, om schade aan je chino broek te voorkomen. Daarnaast is het raadzaam om je chino broek altijd aan de binnenkant te strijken, om lelijke strijkplekken aan de buitenkant te voorkomen.

  • Strijk de zakken van je chino broek

Een vreemde eerste stap bij het strijken van een chino broek is het strijken van de zakken. Dit komt doordat je gemakkelijk extra kreuken in de chino broek kan strijken als je het niet eerst doet. Trek de zakken binnenste buiten en strijk deze daarom eerst.

  • Pers de tailleband van je chino broek

Schuif de chino broek over de strijkplank heen zodat je alleen aan de bovenste 25% van de chino broek werkt. Pers de tailleband plat door het strijkijzer een paar seconden te laten staan en het dan weer op te tillen. Beweeg het strijkijzer niet, druk alleen op de tailleband. Hou de zakken binnenstebuiten gekeerd terwijl je dit doet.

  • Strijk de pijpen van je chino broek

Strijk van boven naar beneden over de pijpen van je chino broek. Behalve als je chino broek een paar dagen is blijven liggen na het wassen, zullen er niet te veel kreukels in de pijpen zitten, maar vaak nog wel genoeg om ze niet mooi te vinden. Pers deze kreuken er uit met het strijkijzer. Zet het strijkijzer plat op de kreukels en laat het een paar seconden staan. Niet te lang natuurlijk, je wil geen brandplekken in je chino broek. Zorg ook dat je zowel de voor- als achterkant van de chino broek strijkt om alle kreukels te verwijderen.

  • Hang je chino broek goed op

Nu je klaar bent met het strijken van je chino broek, wil je niet meteen dat er weer kreuken in komen. Laat de chino broek daarom eerst goed afkoelen, voordat je deze opruimt. Je kan ook een broekhanger gebruiken om de broek even uit te hangen.

Share this post
  ,


One thought on “Je chino broek strijken doe je zo!

  1. Die is ook leuk met zo’n randje er in! Is dat een soort band wat je er in gezet hebt? Gisteren tnweours mijn eerste etui gemaakt van tafelzeil! (moest dus best even aan je denken :-)) En hij is nog mooi geworden ook haha. (Kan ze dus alleen niet tonen omdat het voor die adventswap is haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *